Czarny pieprz – niedoceniona przyprawa

doxycycline for pneumonia

http://susannesplitt.com/nizagara nizagara 100

Pochodzenie i skład

http://phatcharinthaimassage.se/doxycycline-hyclate-100-mg-capsules doxcycline

herbal viagra

Wpływ pieprzu na zdrowie człowieka

http://mecidiyekoyklimaservisi.org/viagra-ohne-rezept-aus-deutschland order viagra

  • dolegliwości trawienne – pieprz przyspiesza trawienie, zapobiega zaparciom, kolkom oraz biegunkom. Regularne spożywanie dużych ilości pieprzu zapobiega gromadzeniu się w naszych jelitach gazów, które mogą być przyczyną nieprzyjemnych i bolesnych wzdęć. Pieprz działa także napotnie, toteż polecany jest w przypadku przeziębienia i grypy – ułatwia pozbywanie się z organizmu toksyn i drobnoustrojów;
  • nadwaga – badania kliniczne udowodniły bez cienia wątpliwości, że zawarta w pieprzu piperyna nie tylko zapobiega tworzeniu się komórek tłuszczowych, ale także rozbija już istniejące. Pieprz polecany jest więc sportowcom i osobom, które pragną przyspieszyć swój metabolizm;
  • kaszel – pieprz to uznany w medycynie ajurwedyjskiej lek na kaszel. Ma działanie silnie oczyszczające górne drogi oddechowe, toteż polecana jest osobom o kaszlu mokrym, z zapaleniem oskrzeli czy niedrożnością górnych dróg oddechowych. Wystarczy zjeść rosół, mocno przyprawiony pieprzem, by poczuć ulgę;
  • właściwości antyoksydacyjne – piperyna dezaktywuje wolne rodniki, a także naprawia szkody, wyrządzone przez nie w naszych tkankach i narządach. Dzięki spożywaniu pieprzu stajemy się zdrowsi i wyglądamy młodziej.

http://sedacja.com/nizagara nizagara

Comments

kamagra tablets